Angst voor of door de bevalling

1/3
'Let your faith be bigger than your fear'

 

Angst voor of door de bevalling

 

Van te voren weet je nooit wat je te wachten staat als je gaat bevallen. Je kunt je goed voorbereiden door naar informatie-avonden te gaan, erover te lezen, met anderen over te praten maar je weet nooit hoe het bij jou gaat, ook niet als je al eerder bent bevallen. 

Vrouwen die nog nooit bevallen zijn, kunnen hier zo onzeker door worden, dat er angst ontstaat. Angst omdat ze het gevoel hebben dat ze helemaal nergens controle over hebben.

 

Bij vrouwen die al eerder bevallen zijn kan ook angst ontstaan. Angst voor de komende bevalling. Dit kan bijvoorbeeld komen doordat:

  • het niet ging zoals je had verwacht

  • het moeizaam ging of erg lang duurde

  • er complicaties optraden bij moeder of kind

  • er in hun naaste omgeving iets heftigs is gebeurd

  • andere redenen

 

Herken je dit? Ben je angstig voor of door de bevalling en wil je hier op tijd mee aan de slag? Dat kan!  Het is fijn om dit traject ruim voor je bevalling te gaan starten. Samen met mij ga je onderzoeken waar je angst vandaan komt en hoe je deze kwijt raakt. Zo zorg je ervoor dat je met (meer) vertrouwen de bevalling in gaat.

 

 

Wil je weten welke mogelijkheden er zijn voor jou? Neem dan contact op of stuur een mail naar info@zwangerschapscoaching.com