Ervaringen van cliënten

M.: Nu A. alweer bijna 1 jaar is, gaan mijn gedachten regelmatig terug naar vorig jaar, naar de periode voor de bevalling en naar de bevalling zelf. Met een fijn gevoel kijk ik erop terug. Het voelt als een bijzondere ervaring. Wat een verschil met de gevoelens rondom de bevalling van N. toen zij 1 jaar oud werd! Ik wil je heel erg bedanken voor jouw coaching, voor alle gesprekken die we hebben gevoerd. Nooit heb ik het moeilijk gevonden mijn verhaal met jou te delen, terwijl ik dat echt niet zomaar bij iedereen neerleg. Het heeft ervoor hebben gezorgd dat ik alles op een rijtje kon zetten, voorbereid de bevalling van A. in kon gaan en weer kon genieten van mijn zwangerschap. Mede daardoor is de bevalling zo goed verlopen en heb ik ook de bevalling van N.  kunnen verwerken (ook daar zijn de negatieve gevoelens namelijk verdwenen!) En zoals jij tijdens de gesprekken al eens aangaf, het klopt inderdaad dat ik er ook in mijn dagelijks leven nog regelmatig iets aan heb doordat ik dankzij de bevalling weet dat controle houden niet altijd positief werkt. Je bent een kei in je vak! Ik hoop dat je nog veel vrouwen kunt helpen tijdens moeilijke of kwetsbare momenten in hun leven. Ik wil je nu, een jaar later, nog eens bedanken voor alles. Heel veel succes met je werk! liefs M.

Esmee P. : Ik maakte me dusdanig veel zorgen over van alles en nog wat zodat ik niet kon genieten van mijn zo gewenste zwangerschap. Integendeel zelfs! Door de gesprekken met Jill heb ik lastige onderwerpen meer een plekje kunnen geven waardoor ik de zwangerschap minder negatief ben gaan ervaren.

T.H. : De begeleiding van Jill  heeft mij geholpen op een goede en positieve manier mijn tweelingzwangerschap te doorlopen. Het was voor mij de perfecte aanvulling op de ziekenhuiscontrole ’s.  De ziekenhuiscontrole ‘s zijn op medisch gebied voldoende maar op sociaal-emotioneel en praktisch vlak voor mij onvoldoende. Jill kon mijn vragen goed beantwoorden wat mij hielp de juiste keuzes te maken. De juiste keuzes maakten mij sterker en zekerder waardoor ik zowel de zwangerschap als de bevalling en de kraamperiode goed heb doorlopen. Door de gesprekken was ik goed voorbereid op veel verschillende zaken. Hierdoor hebben we allemaal (ouders én kinderen) een goede start gehad zowel in het ziekenhuis als thuis. Hier profiteren we nog elke dag van! Ik heb Jill ervaren als een professioneel, deskundig, betrokken en praktische coach met gevoel voor humor.

Maniëlle: Jill heeft me geweldig geholpen de negatieve ervaring van mijn 1e bevalling op een rijtje te zetten. Met haar kennis en ervaring als verloskundige heeft ze me laten zien waar de problemen van mijn eerste bevalling lagen. Ze heeft me hierdoor rust en vertrouwen gegeven voor de 2e bevalling. Zo kon ik weer genieten van het laatste deel van de zwangerschap en ben ik rustig aan de bevalling begonnen. Mede hierdoor is deze bevalling een mooie ervaring geworden waar zowel ik als mijn man met een bijzonder gevoel op terugkijken. Ik kan iedereen die opziet tegen de bevalling de persoonlijke coaching van Jill aanraden!

Mirjam: De empathie en het enthousiasme van Jill is groot. Ook ziet zij goed in wat je nodig hebt tijdens de counselling . Ik ben zeer enthousiast!

Mieke: Tijdens de zwangerschap was ik erg onzeker en emotioneel. Of dit door hormonen kwam of door vervelende ervaringen van vroeger...ik wilde er in ieder geval iets aan doen zodat ik meer van mijn zwangerschap kon genieten en me zekerder zou gaan voelen over wat er nog komen ging (de bevalling!).  Er werd mij uitgelegd wat mij te wachten stond lichamelijk maar er werd ook naar het geestelijke aspect gekeken. Zo voelde ik me opgelucht, zekerder en kon ik genieten van de rest van mijn zwangerschap. Inmiddels heb ik een kerngezonde zoon en kan tevreden terug kijken op de zwangerschap. Mede dankzij Jill.

A.M : Na een vrij heftige zwangerschap en een huilbaby, was voor mij de grote vraag; Zie ik een tweede kindje wel zitten? Na een aantal sessies bij Jill kwam ik er al vrij snel achter dat vraag over het wel of niet willen krijgen van een tweede kindje niet beantwoord kon worden zonder ruimte te maken in mijn hoofd en in mijn te drukke leven. M.b.v  suggesties en handreikingen van Jill heb ik nu veel meer tijd en ruimte in mijn leven en sta ik heel positief tegenover het eventueel krijgen van een tweede kindje.